HTML

Marketinghatások

Sok benyomás éri az embert a mindennapok során. Ezek jelentős része a termékeket, szolgáltatásokat kínáló vállalatok marketingjének részét képezik. Ezeknek a hatásával foglalkozik ez a blog, és értékel a maga módján, szubjektív alapokon. A hatás lehet sokk, ok, vagy sok. Hajrá!

Friss topikok

  • scalamaris: Most már előfordul a 30%-nál nagyobb kedvezmény is! (2012.05.27. 22:16) A könyvek ára

Linkblog

A könyvek ára

2010.11.13. 12:48 nyarancs

Most ősz vége felé, amikor az ember a karácsonyi ajándékokról is gondolkodni kezd, érdemes utánanézni, hogy mit és milyen áron kínál a könyvpiac. Nem mindegy ugyanis, hogy mennyit tudunk beosztani, és mennyi marad az ünnepekre.

Az áltam ismert, nagy könyvkereskedések, ill. nagyobb online áruházak közül az Ababook, a Bookline, a Libri, a Líra 5-15% kedvezménnyel kínálja a könyveket, az Alexandra a könyvek nagy részére 20%-ot ad. Az állandó kedvezmények mellett folyamatosak a tematikus és kiadói akciók, amik esetében a kedvezmény akár 30-50% is lehet.
A kiszállítás kereskedőnként változó, de egy bizonyos megrendelési összeg felett ingyenes. Ez az összeghatár a fent említett webáruházaknál 8.000-12.000.- forint között található. A kiszállítás díja kisebb értékű megrendelés esetén sem magasabb, mint 1.000.-.
A fentieket figyelembe véve elmondható, hogy az új könyvek piaci értéke, ill. átlagos beszerzései ára átlagosan 20-25% olcsóbb, mint a könyvesbolti ár, de kis odafigyeléssel, akciók kivárásával akár 30%-os kedvezmény is elérhető.

Érdemes tehát a karácsonyra megvásárolandó könyveket listán összegyűjteni, és egyszerre megrendelni valamelyik online könyváruházban. (Ha a kiszállítás futárral történik, telefonon megtudható a kiszállítás időpontja, amit egyes cégeknél módosítani is lehet.)

Marketinghatás: OK!

1 komment

Címkék: könyv ok webáruház kiszállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://marketinghatasok.blog.hu/api/trackback/id/tr902446133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scalamaris 2012.05.27. 22:16:54

Most már előfordul a 30%-nál nagyobb kedvezmény is!
süti beállítások módosítása